MainMenu

x
PC AXE

PC AXE

07.08.2017.

5 korisnih PC saveta i trikova

OK, svi znate da obožavam računare, a za ovaj tekst sam vam pripremio 5 korisnih saveta i trikova. Pa da ne tupimo mnogo!

1. Najbitniji deo računara?Ako vas pitam da mi kažete koji je po vama najbitniji deo tvog PC setapa, mogu da se kladim da ćete reći procesor ili grafička karta, ali…  Ono na šta zapravo treba najviše da obratite pažnju kod računara je stolica na kojoj sedate, sto, tastatura, miš i monitor. To su stvari koje zapravo najviše koristiš na svom setapu. Ukoliko je bilo šta od navednog nekvalitetno, to može opasno da utiče na tvoje zdravlje. Stolica mora da bude udobna da kičma ne bi stradala, sto mora da bude prostran i dubok da bi ruke bile oslonjene na njega, tastatura i miš moraju da budu egonimski i kvalitetni inače se možeš lako suočiti sa bolovima u zglobovima, a oči ti neće oprostiti loš monitor, pa vrlo lako možeš da pokvariš vid ako na tome štediš.

2. Dosadni Windows updateKoliko ti se puta desilo da moraš da resatruješ račuar jer ti neki novi program ili igra to traže, klikneš na star dugme, kad tamo te čeka “restart and update” opcija? Naravno, tebi se ne čeka na update, žuri ti se. Rešenje je jednostavno. Kada si na desktop klikni mišem na pozadinu (bitno je samo da nisi kliknuo na ikonicu neku), pa uradi ALT+F4 na tastaturi. Iskočiće ti meni u kome ćeš moći da izabereš opciju samo za restart, te nećeš morati da čekaš na update.

3. Slučajno sam ugasio tabSvi mi provodimo dosta vremna surfujući. Otvorimo dosta tabova i onda se desi da neki slučajno ugasimo. Ne brini! CTRL+SHIFT+T je ono što treba da zapamtiš. Evo probaj da ugasiš ovaj tab, pa onda klikni na tastaturi tu kombinaciju, tvoj tab je opet tu! Probaj sad opet kombinaciju, vratiće ti svaki tab koji si zatvorio.

4. Voli ovu stvar!Leto je, a leti uvek postoji neki letnji muzički hit koji iznova i iznova puštaš na jutjubu. Recimo da je to pesma Marije Žeželj “Dance like nobody's watching”. Da ne bi non stop zaustavljao ili puštao ovu pesmu, možeš da uradiš desni klik na taj video i izabereš opciji “loop”. Naravno, ovo možeš da iskoristiš za bilo koji video na jutjubu.

5. Ode e mail, sad nema nazad :/Ako koristiš gmail sigurno ti se hiljadu puta desilo da pošalješ nekom e mail koji nisi završio, ili da pošalješ na pogrešnu adresu, ili si stavio nekog u prepisku koga nisi trebao. Uglavnom, brzo si shvatio šta si uradio, ali je kasno… NIJE! Ne očajavaj, postoji opcija koja ti može spasiti život. Klikni na točkić (gore desno) pa na settings i štikliraj opciju “enable undo send”, pa izaberi koliko želiš sekundi da ti traje opcija da sprečiš slanje e mail-a. Naravno, ukoliko ti ova opcija nije štiklirana, ne možeš naknadno da je aktiviraš ako si već poslao e mail, tako da omogući je sad odmah, i manje će te bolete glava.
Milos

10.08.2017. 07:44

Bravo Dule. Moglo bi vise ovakvih saveta. Ili jos bolje gde bi mogli da nadjemo na netu ovakve trikove i savete? To su "sitnice koje zivot znace".

Danilo

10.08.2017. 17:32

To dukso kralju

ANDREJ

12.08.2017. 10:01

Ska čas! I hvala na savetima :) Zivot si mi spasio <3

Nedic

15.08.2017. 13:08

Super!

rADE

22.08.2017. 07:16

Ja sam Rade Djokovic imam 9 god.

mILAN

22.08.2017. 07:38

Bravo

Anis

22.08.2017. 14:32

VAO POLA OD OVOG NISAM ZNAO xD AL SI MI TI POMOGO :D

lela

17.09.2017. 09:16

dule super trikovi