MainMenu

x
PC AXE

PC AXE

09.07.2018.

Da li je pred nama vrelo gejmersko leto?

Leto je uveliko tu! More, bazen, plaža, kuliranje na suncu, ležaljka, omlijena knjiga, časopis… Iskreno, sve što sam oduvek želeo da pročitam sam već pročitao. Časopise više ne čitam, jer PCAXE u osnovi i jeste online časopis – tako da praktično stvaram/o časopis. Ležaljka i plaža? Da! Deluje mi kao odlična ideja u prvih par dana odmora. Što bi se reklo pustim mozak na otavu. Ipak, ja sam jedna od onih osoba koja mora non stop da bude u nekoj akciji i nekako da uposli mozak.Kada sam bio klinac na plaži sam pored knjige uživao u Nintendovom gejmboju (GameBoy). Za vas koji ne znate šta je to, ukratko, to je ručna konzola koja je pružala sate i sate gejminga – bilo kad i bilo gde. A da, imala je crno-beli ekran 😊. Možda je današnjoj generaciji to smešno, ali pre 30 godina je to bilo neverovatno! Taman kada sam pomislio da sam ovladao sa „Super Mario Bros“ svetom na NES-u, sve je krenulo iz početka sa „Super Mario Land“ serijalom na GB. Sećam se da mi je „plažna rutina“ bila da osvojim jedan svet, pa da onda plivam sat vremena i tako u krug!

Međutim, nije svako mogao da ima GB, zapravo nisam ga ni ja posedovao, ali sam imao drugare koji su bili voljni da ga se odreknu na par nedelja tj pozajme ga! To zapravo nisu drugari, ispravnije je reći prijatelji! Danas? Danas je to mnogo lakše, svi imamo smart phone, a to znači da svi u džepu imamo konzolu!

Ja igram Clash Royale već duže vreme. Savršena igra za opuštanje ali i nerviranje – istovremeno! Kako to? Pa jednostavno, partije su kratke, igra se uvek online, igra se 1:1 ili 2:2, i ne moram da budem za računarom po 30 minuta – kao u recimo Fortnite. Sa druge strane igra je baš kompetitivna i traži opasnu koncentraciju, a samo jedan loš potez može i najčešće znači poraz.

Kad smo kod Fortnite naslova. Zabeležio je vrtoglav uspeh za kratko vreme! Igra je zarazna, a najbolje je od svega je što postoji i mobile verzija – za iOS trentuno samo. Međutim, siguran sam da će se i Android verzija uskoro pojaviti, što znači da ćete sve vreme biti u treningu gde god da ste. Da mi je neko rekao da ćemo takvu igru imati na telefonu pre 10 godina, ne bih mu verovao. Ne postoji Fortnite za Android telefone, ali tu je PUBG! Na stranu ko je od koga tu krao i zašto, ali suština je da i jedna i druga igra nude sate i sate zabave i akcije!

Inače, SuperCell (kompanija koja je napravima Clash Royale) je predstavila i pustila u beta fazu igru Brawl Stars – ukratko, mini MOBA 3 na 3. Na žalost samo u nekim zemljama je trenutno dozvoljen download ove igre koja obećava, ali… Hint: Koristite neki VPN (setujte na Kanadu) i u aplikacijama ubite pre toga Google Play Store. Nešto mi govori da ćete onda moći da skinete ovaj naslov! :D

Prosto je neverovatno šta u 2018 godini možemo da igramo direktno iz džepa, bilo kad bilo gde. Čini mi se da će ovo leto baš vrelo, a tu ne mislim samo na temperaturu! Što je najbolje, ne morate da žrtvujete ni odmor ni gejming staž, može i jedno i drugo!Dule AXE


Torima "PCEAE"

09.07.2018. 13:48

Dule, čitajući svaki tvoj tekst, bilo da je objavljen ovde, na Facebook - u (u obliku statusa) ili na portalu, znam da si u njega uložio milion % sebe... Svaka čast... U pravu si kada kažeš da je mladima crno - beli ekran smešan, jer su mladi rođeni u doba eskpanzije moderne tehnologije. Samo tako nastavi... Pozzz ;)

SOMI XD

22.02.2019. 13:57

DA slazem se i clash royale je malo zastareo i brawl stars ga menja a to za fortnite se takodje slazem