MainMenu

x
Milica Perić Kovalska

Milica Perić Kovalska

23.07.2018.

KO SU MOJI UZORI

U periodu odrastanja i formiranja ličnosti, svaka osoba ima jednu ili više ljudi na koje se ugleda i koje gleda kao svoje idole, s željom da jednog dana bude baš kao ona! Kada sam ja bila mala, uglavnom je reč bila o pevačima, glumcima, doktorima, učiteljima i profesorima, plesačima, a retko kad i naučnicima!

Moram priznati da je danas deci i tinejdžerima mnogo teže da odaberu pravi put i pravog idola, u odnosu na period kada sam ja bila dete i na period prethodnih generacija. Znatno veći broj informacija koje mladi dobijaju svakodnevno, kao i veliki broj novih poznatih ličnosti pojavom društvenih mreža, doveli su do toga da mladi ponekad bivaju izgubljeni.Sada kada sam već preterala sa predugačkim uvodom, vreme je da pređemo na glavni deo teksta – ko su moji uzori?
  • Toše ProeskiJedina javna ličnost koja je bila i ostala moj uzor jeste Toše Proeski.  Pokazao je da pravi talenat i veliki trud uvek mogu da donesu veliki uspeh i ostvare sve tvoje želje, ali samo ukoliko istinski veruješ u to. Tokom svoje karijere, od početka do samog kraja, nikada nikome nije naudio kako bi došao do uspeha, nikoga javno nije vređao niti osuđivao, bio je i ostao pravi primer onoga što jedna osoba treba da postane. Nije žurio niti išao prečicama da dođe do svog uspeha, radio je ono što je najviše voleo – pevao. U njegovim pesmama se pronalazilo hiljade ljudi, zaljubljivalo, plakalo i veselilo, a on ni pored svoje popularnosti i obaveza nije zaboravio odakle je došao ni ljude kojima je bila potrebna pomoć. Bio je humanitarac, ali pre svega veliki čovek i zbog toga je zaslužio da se nađe na mestu mojih uzora.
  • RoditeljiMoji uzori su oduvek bili moji roditelji. Kada je bilo teško i kada je bilo dobro, oni su uvek davali sve od sebe da me nauče pravim vrednostima. Ni u najtežim situacijama mi nisu dozvolili da idem prečicama, već su me vodili ka pravom putu. I kada nisu imali za sebe, dali su svoj maksimum da meni i bratu pruže sve što nam je potrebno da izgradimo sebe, da uradimo i uspemo u onome što volimo. Prava podrška i najveća podrška.
  • Ja samaSmatram da ne možeš biti uspešna osoba ukoliko sam sebi nisi uzor. Naravno, treba znati granice, ali treba imati i dozu samopouzdanja, smelosti i hrabrosti da veruješ u sebe i uspeš u onome što zamisliš. Ti sam sebi krojiš sudbinu i ti odlučuješ o tome da li ćeš biti osoba koju će svi pamtiti po tome što je doprinela društvu, unosila pozitivnu energiju i bila podrška svima, ili ćeš biti osoba koja će izazivati negativna sećanja kod drugih? Da li zaista želiš da budeš osoba koju će svi povezivati sa lošim stvarima ili sa dobrim? Naravno, u životu ne ide sve kao podmazano i neće baš sve ići uzlaznom linijom, uvek će biti uspona i padova, ali ti si osoba koja odlučuje koliko ćeš biti jaka i da li ćeš izdržati sve poteškoće.Za kraj bih vam samo dala jedan savet:Ne jurite u svet odraslih, gricnite Plazmicu i usporite. Sve što je brzo, to je i kuso. Izgradite se polako i temeljno. Izgradite pre svega sebe kao ličnost, naoružajte se znanjem i pozitivnom energijom. Znam da želite sve, sad i odmah, ali to nije rešenje. Pripremite se za vaše snove, jer jedino tada ćete znati da ih cenite kada oni postanu java.