MainMenu

x
Djura Fiskultura

Djura Fiskultura

15.05.2017 | 08:40

Moj leteći ljubimac!

I da, konačno je stigao! 6 meseci od kada je krenuo u prodaju, došao sam do svog i mog najdražeg malenog drona, DJI Mavic Pro!

Od kada su počeli da budu popularni, želeo sam da ga imam. Štedeo sam i konačno sebi priuštio to malo čudo tehnike! Da sve ove moje avanture konačno i zabeležim iz ptičije perspektive. Jednostavno, nema dana kad krenem iz kuće bez njega, zato mi i jeste, praktično, ljubimac :)

Najinteresantnija stvar kod njega je to što je tako kompaktan i sklopiv. Kad se sklopi nije veći od prosečne opružene šake, što je stvarno neverovatno. Ali kad se rasklopi i digneš ga u vazduh, tad kreće prava zabava! U vazduhu može da provede maksimalno 27 minuta, ali to je u idealnim uslovima, kad nema vetra i ne praviš nagle pokrete koju mu dodatno crpe energiju.Može da ide u visinu čak 500 metara! Nažalost, iz bezbednosnih razloga, u Srbiji ne smeš da podigneš više od 200 metara. Kad smo već kod pravila, kod nas su veoma stroga postala nakon incidenta na fudbalskoj utakmici sa Albanijom, tako da sada, da bi upravljao dronom, moraš da polažeš dozvolu za bespilotne vazduhoplove, da registruješ dron i da svaki let u naseljenom mestu prijaviš direkciji za civilni avio saobraćaj. Znam, to sve ubija zabavu, ali zakon je tu da se poštuje. Postoje još razna pravila koje trebaju da se ispoštuju ali da vas ne zamaram sada tim detaljima. Srećom, ja planiram većinu svojih snimanja dronom van gradova tj. u prirodi, zato i nastavite da me pratite na instagramu kako biste bili u toku i uživali u novim fotografijama i video materijalom napravljenim Mavicom :)

A sad da se vratim na interesantne podatke o njemu. Da li ste znali da leti brzinom od čak 60 km/h?! To je po meni najneverovatnije! Prosto prozuji iznad tebe kao maleni avion! Takođe poseduje razne inteligentne modove letenja koje ti baš dosta pomognu u samom snimanju, npr jedan njih je da dron može da me prati dok ja vozim bicikl! To mi je zaista bila sjajna fora!Do sad nisam napravio baš mnogo materijala sa njim, ali već ovog vikenda sam bio u Kotoru pa sam usput napravio neke dobre fotografije i snimke pa bacite pogled :)