MainMenu

x
Milica Perić Kovalska

Milica Perić Kovalska

17.08.2017.

Spremanje za putovanje

Kako nam je došao avgust i vreme letnjih odmora, većina nas planira neko putovanje, bilo da je to letovanje na nekom moru, planini, kod bake i deke na selu ili negde slično, potrebno je spremiti se. Ovaj tekst će biti mali vodič za spremanje, na moj način.

Prvo i najbitnije – odaberite idealan kofer ili torbu. U zavisnosti od toga gde idete i koliko stvari nosite, pronađite kofer idealne veličine, a kada je reč o meni, uvek uzmem najveći i nikada nemam dovoljno mesta, pa nosim i ranac i još po koju kesu, a onda kada dođem kod Cileta, on se vrlo obraduje kada treba da mi pomogne da odnesem stvari do auta.U zavisnosti od toga gde putujete, odaberite adekvatan prtljag. NEMOJTE PRETERIVATI SA KOLIČINOM STVARI jer vam baš taj džemper kojeg ste obukli jednom, verovatno neće trebati ni na ovom putovanju, već će samo nepotrebno zauzeti prostor u vašem koferu. Kada je reč o mom pakovanju, nije da sam baš apsolutno racionalna s obzirom da vodim plišano prase uvek sa sobom, ali to je zbog toga što uvek napravim prostora za to s obzirom da od garderobe nosim jednu, eventualno dve kombinacije više od onog što mi je realno potrebno, u zavisnosti od broja dana koliko boravim negde.

Kada je reč o obući, u kofer pakujem samo što mi je MEGA neophodno, ukoliko je reč o nekom letovanju, to su onda papuče, baletanke i eventualno patike za slučaj kiše. Cipele sa štiklom retko kada nosim, jer čak i kada izađem negde, obujem nešto ravno jer sam prilično visoka, a ne želim da izgledam kao letva, ali to je tema za možda neki od narednih tekstova. Kozmetiku obavezno nosim, nekada sve stane u jedan neseser, a nekada su to dva nesesera i jedna kesa. Kada je reč o kozmetici, to je jedina stvar koju pakujem i razmišljam na način „nikad ne znaš šta će ti zatrebati“. Pored obaveznih krema za sunčanje, od toga u kakav smeštaj idem zavisi da li ću poneti gelove za tuširanje i losione za tela, jer kada idem u hotel neki, obično već imaju, ili kada idem kod nekog koga već poznajem, ali ako idem u neki apartman, onda znam da moram da ponesem sve, pa se tada pakujem u nekoliko kesa! Laptop, telefon, slušalice, kamera, mikrofon i svi mogući punjači idu u posebnu torbu! Bez obzira na to da li idem na odmor, tehnologija mora biti uz mene! Nekada mi dođe super ideja za neki klip dok sam na odmoru, pa odmah iskoristim mogućnost za snimanje, a nekada jednostavno fotografišem i uživam u gledanju filmova ili serija sa dečkom uveče pred spavanje. I kako mogu da zaboravim brdo šarenih peškira za plažu kada idem na letovanje i još lepših kupaćih kostima! Retko kada sam u trendu kada je reč o letovanju, jer ne volim jednostavne, jednobojne kostime! Leto u meni budi jednu potpuno novu energiju i raspoloženje i jednostavno sve mora da bude u tom raspoloženju! Da li je to in ili nije – ne zanima me, dokle god ja uživam u tome! Ukoliko putujete negde tokom raspusta, želim vam srećan put i lep provod, a ukoliko ostajete u vašem mestu, pronađite neki bazen ili reku i uživajte u čarima leta!Ljubim vas,Milica ♥


lela

17.09.2017. 09:14

mico volim te ti si mi omiljena youtuberka