MainMenu

x
Čik prestani

Čik prestani

31.12.2019.

Naučno-edukativne aplikacije

Pouzdane, brze i jednostavne za korišćenje, aplikacije mogu predstavljati idealan odgovor na razna pitanja koja imamo. Izdvajamo najpopularnije aplikacije iz naučno-edukativne oblasti:


  1. „Mozaik 3D Interactive”„Kako radi mikroskop ili teleskop? Kako izgleda nervni sistem kod čoveka?” Kada odaberete oblast koja vas zanima, dobićete interaktivnu animaciju koju možete premotavati, rotirati, birati određene delove ekrana koji će se zumirati i dobiti detaljne informacije za svaku od njih. Ukoliko ste po prirodi radoznali, omiljenu knjigu „1000 zašto 1000 zato”, konačno može zameniti ova moderna aplikacija.
  1. „Photomath”Matematika je u srži svake prirodno-tehničke nauke i moderna civilizacija svakako ne bi postojala bez nje. Aplikacije poput „Photomath” zapravo mogu da vam olakšaju susret sa matematikom, tako što će vam skratiti postupak dobijanja željenog rezultata. Ova aplikacija koristi kameru za unošenje jednačine, izraza ili formule u algoritam, nakon čega će vam automatski dati rešenje kao i ceo postupak dobijanja rešenja.
  1. „Star chart”Aplikacija zapravo funkcioniše kao virtuelni planetarijum, kojim možete videti raspored zvezda i planeta u svakom trenutku u prošlosti, sadašnjosti ili budućnosti. Kada aktivirate AR (proširena realnost) mod, pomeranjem telefona vidite simulirano nebo u odabranom trenutku.